Starpsienas

Sveika tauta!

Driiz buus aktuaals jautaajums par starpsienu izbuuvi dziivoklii.

Iisti nevar saprast no kaada materiaala lai taisa:

Vieniigais ko es taa iedomaajos ir rigips, tachu tad manupraat taa siena besiigi dudnees, ja pie taas piesitiis (pieklauvees). Varbuut to rigispsu likt 2kaartaas un konkreeti piebaazt ar vati (nevar saprast ar stikla vai akmens) vai putupolistorolu.

Vrbuut kaads zina kaut ko labaaku?

Re: Starpsienas

Paardomas:

1) peec iespeejas maz izmanto putu polistirolu. Ljoti labi un aatri deg.

Savaa laikaa bija pieredze: (

2) Cik esmu redzeejis un arii pats dariijis, ka starpsienu buuvee no abaam puseem regips, pa vidu dzelzs karkas, kur tas regips pieskruuveejas. Pa vidu Parok vate. Veel uz dzelzs karkasa obligaati vajadzeetu likt speciaalu lentu ( liidziiga paralonam, tikai cietaaka ( ~2mm bieza), kas mazina troksni, kas iet cauri sienai. regips, dzelzs, regips.

3) pildiijumam vajadzeetu kaartiigi spiesties pie regjipsha, lai skanja nevadaas pa pashu regjipsi.

Tas laikam arii viss.

Dainis

Esmu dzirdeejis ka ir taada "knauf hartplatte" kas esot daudz cietaaka par rig'ipsi un tikai nedaudz daargaaka. To varbuut var likt 1 kaartaa, sanaaks leetaak nekaa dubults rig'ipsis.

Man pas'am pieredzes ar to nav.

Jaanis

> 1) peec iespeejas maz izmanto putu polistirolu. Ljoti labi un aatri deg. Savaa laikaa bija pieredze: (

Muusdienaas putupolistirolam liek klaat modifikatorus, kuri vinja degshanu pamatiigi nobremzee, tobish pats vinsh nedeg.

> 2) Cik esmu redzeejis un arii pats dariijis, ka starpsienu buuvee no

> abaam puseem regips, pa vidu dzelzs karkas, kur tas regips pieskruuveejas. Pa vidu Parok vate. Veel uz dzelzs karkasa obligaati vajadzeetu likt speciaalu lentu ( liidziiga paralonam, tikai cietaaka ( ~2mm bieza), kas mazina troksni, kas iet cauri sienai. regips, dzelzs, regips.

Regipsis abaas pusees pa 2 kaartaam pasaakumu _LJOTI_ uzlabo, un arii shuves sanaak stabilaakas, mazaaka iespeeja ka shpaktele saplaisaas.

Ar to miiksto lenti apakshaa uzmaniigi, godiigsakot neieteiktu, ja regipsis 1 kaartaa. Taa lente padodas, un saak shuves plaisaat. . .

> 3) pildiijumam vajadzeetu kaartiigi spiesties pie regjipsha, lai skanja nevadaas pa pashu regjipsi.

Vispaarjau gudraas graamataas raxta ka tur nekas nedriikst buut saspiests, vate skanju nevada tikai tad kad tur ir briivi ievietota.

Teoreetiski vatei vajadzeetu buut pieliimeetai pie viena regipsha klaajuma, bet gar otru buutu tuksha gaisa sprauga, bet taa laikam neviens nedara, kjeepa baisa.

Par to regipsha dunonju - a bieshi tu taa meedz klauveet pa sienu? : )

Man kautkaa nepaaraak biezhi gadaas, liidzarko netraucee.

KPL, procesee sho pashu lietu

> Esmu dzirdeejis ka ir taada " knauf hartplatte" kas esot daudz cietaaka

> par rig'ipsi un tikai nedaudz daargaaka. To varbuut var likt 1 kaartaa,

> sanaaks leetaak nekaa dubults rig'ipsis.

Ir taada cietaa plaaksne, bet nejau cietiiba te vajadziiga. Lai siena neduneetu, vajag maksimaalu masu uz laukuma vieniibu, tur var paliidzeet tikai vairaaki slaanji. Vispaarjau gjipsim dabiski ir skanju slaapeejoshas iipashiibas, tikai tas slaanis regipsii taads plaans ir.

Savukaart parastaa regipsha izturiiba imho normaalos apstaakljos ir pilniigi pietiekama, bet pret noskraapeeshanu ar kaukaadiem asiem stuuriem arii taa cietaa plaaksne nau pasargaata.

KPL

Re[2]: Starpsienas

www.knauf.lv/files/W11.pdf

dzivoklii sienaam parasti vajag cietiibu lielaaku kaa rigipsim - piemeeram, lai pec gada varetu plauktinu piekart tur, kur sakotneji nebija paredzets

skanas izolaaciju apskati tabulinaa augsa(turpat arii smukas bildiites) - taa protams, ka mainaas atkariibaa no sienas konstrukcijas un biezuma. .

--

Best regards,

Ieva mailto: ieva¤kubs.lv

Jaunākais forumā