RE: Tames plani
Paaicini jebkuru celtniecibas firmu (nu labi, laikam ne Merks utml: )), lai tik taisa. Dabigi, ka jadod saprast, ka labas tames gadijuma vini tiks pie darbina. Tadas taisa pa pliku velti.
maara
Re: Tames plani
Nu taisi tabulu, tjipa
1) materiaala/darba nosaukums
2) vieniibas cena
3) daudzums
4) summa
Beigaas visu sasummee kopaa, un buus tev taame.
Saals tajaa visaa - zinaat, kas tur un cik daudz buus, un cik maksaa. Prasi bankai, cik detalizeeti vajag.
Man, piemeeram, lodzhiju tagad remontee. Vareetu jau tur skaldiit matus, tjipa - deeliishi taadi, deeliishi shitaadi, skruuves, naglas, engjes, stikls, putas. . .
blah blah. . . darbs kaadas 20 stundas. . .
Un var "Lodzhija - 500 x 1 = 500": )
sp, ir arii taames rakstiijis: )
te jaanem veeraa, ka taames sastaadiitaaji to dara ar apreekinu, ka 25-30% ir ielikti "pa virsu" NOTEIKTI.
Stereotips: )
Citi meedz rakstiit reaali, beigaas +10% neparedzeetiem izdevumiem.
Citi meedz, noraadot veikala cenu, veel beigaas PVN pierakstiit klaat, un "sociaalo nodokli", kuru reaali nemaksaas: )))
sp, paarisreizes pabriiniijies par poziicijas "sociaalais nodoklis" iebakstiishanu taamee. . .
jaa Soc. nod. obligaati figuree, tipa Sadaliitaa taame!
bet celtnieki kaa vienmeer "atsit" 25-35 % no summas bez saapeem tikai uz darbu izmaksu "uzpuushanas" reekina (No pieredzes). Taak aja nem krediitu - kura taame ir jaaskataas? lielaakaa vai mazaakaa?
bankai labaak lielaaka, tev mazaaka. . . .
vai otraadi
a/
Nord/LB paprasiija gluzji formaalu papiiriiti, ar zemaakmineetajiem parametriem - lai kopaa sanaak tas cipars, ko vajag. Pusstundaa wordexcelii uzcepu.
Vineta
A taamee vispaar nav jaaskataas: ) Taame ir jaaraada.
Bet principaa piekritu - taames, ko taisa celtnieciibas kantoros, paarsvaraa bankaa iet cauri, un sanaak, ka banka nofinansee remontu.
sp
Man pazinja ar taa izdariija. Pagaaja kaadi 3 meeneshi, un burka paluudza atskaitiities: ))) Tjipa, ja pikja izlietojums neatbilst meerkjim, var jamo prasiit atpakalj. Nemeedz gan bankas taa dariit, bet nu ko var zinaat. . .
Dzheks gan kautkaa runaaja runaaja un sarunaaja ka viss bumbaas: )
sp
Nu man ari interese prieks Nord/LB: )))
Galvena problema ir sastadit daudzmaz tuvu istenibai summu, jo esmu profans celtnieciba! Nepareizi sastadita tame man iegriezis ar to, ka pietruks naudas remontam: (
Varbut kads var rekomendet kamdu "seju", kas bez smauksanas man uztaisitu tami? ? ?
Paldies!
A.
Vai tad bankai der privaatpersonas sastaadiita taame? Agraak imho prasiija likt klaat buuvnieka licenci. . .
Un ar celtniekiem ir taa - nu vismaz ar man zinaamajiem - ja pasaka, ka taame vajadziiga bankai, tad ir viens cipars, taads, kaadu vajag;
reaalie darbi jau notiek peec citas taames, cita cipara.
Un starp citu, nav jau arii taa, ka visi celtnieki nemaksaa sociaalo: )
LL
Sveiks!
Ieveertee www.tamesana.lv
mosh sakariigi?
Jans